Two blocks from the world-renown Ditch Plains Beach a restricted building lot dictated the size and shape of this house. 

As the lead designer on the project I was not only responsible for the interior but all construction management and material sourcing. The project was designed for a family of surfers and their ever-present tribe of friends. A vertical design that accommodates 4 bedrooms a den, an office and a finished basement. A loft-like first floor flows out to a large outdoor deck. With no garage or ability to build a shed the outside area has a 15+ surf board station to hold, short, long and anything in between. The outdoor shower allows you to exit/enter the house from the bathroom it is the most used space in the house—especially handy during the cold water surf season. A dry under deck is used to park the handful of beach cruisers. The concrete floor hides dirt and sand. The upstairs sleeping areas have engineered walnut to better handle the radiant heat system throughout the house. Each bathroom has state of the art faucets and toilets (some with bidets) and Carrara subway tile with pebble and stone floors. I had a difficult time finding beautiful vanities commercially, so I designed them myself and had them custom made locally. The cantilevered walnut riser staircase was fabricated in Europe. All windows have hurricane shutters. The house is decorated with vintage period pieces (some reproductions) and an eclectic mix of Yard sale finds along with a collection of vintage glass. The kitchen has high-end appliances and top-of-the line marble.